Ηλεία: Αρχαία Ολυμπία και πολλά άλλα (βίντεο)

Ηλεία: Αρχαία Ολυμπία και πολλά άλλα (βίντεο)


Παραλίες, παραλίες, παραλίες, πευκοδάση, ο Αλφειός ποταμός με τον κάμπο του και φυσικά η πασίγνωστη Αρχαία Ολυμπία αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά του νομού Ηλείας. 

Όντως η περιοχή έχει να προσφέρει μια σειρά από τις καλύτερες αμμουδιές που υπάρχουν στην Ελλάδα, με την ομορφιά τους να στηρίζεται στην απλόχερα πράσινη φύση που υπάρχει εδώ και συνταιριάζει με τα γαλαζοπράσινα νερά. Η περιοχή ωστόσο ήταν ιδιαίτερα γνωστή ήδη από την αρχαιότητα αφού κάθε τέσσερα χρόνια συνέρρεε εδώ πλήθος αθλητών για να συμμετάσχει στους ένδοξους Ολυμπιακούς αγώνες. 

Η σπουδαιότητα των αγώνων φανερώνεται τόσο από τη μεγαλοπρέπεια της διοργάνωσης, αφού ακόμη και οι εχθροπραξίες σε όλο τον ελληνικό χώρο σταματούσαν καθ’ όλη την διάρκεια των αγώνων, όσο και από το γεγονός ότι με τις Ολυμπιάδες μετρούσαν τον χρόνο. Σίγουρα ο επισκέπτης της Ηλείας δεν θα παραλείψει να δει τον χώρο που γίνονταν οι αγώνες και που στις μέρες μας γίνεται η αφή της φλόγας για να μεταφερθεί στη διοργανώτρια χώρα.

 Η περιήγηση στην περιοχή θα περιλαμβάνει επίσης το ναό του Επικούριου Απόλλωνα που σκαρφαλωμένος σε μια πλαγιά της ορεινής Ηλείας κερδίζει τον θαυμασμό για την περίτεχνη αρχιτεκτονική του καθώς και τους καταράχτες της Νέδας που χαρίζουν ονειρεμένα τοπία. Παρότι η τεράστια πυρκαγιά το 2007 έκαψε μεγάλο μέρος του νομού, υπάρχουν ακόμη υπεραιωνόβια δέντρα που φτάνουν μέχρι την άκρη της θάλασσας και πλούσια βλάστηση που σκεπάζει τους αλλεπάλληλους λόφους της ενδοχώρας. Στην Ηλεία θα έρθετε αφενώς για το αξιόλογο αρχαιολογικό ενδιαφέρον της περιοχής, αλλά και για να απολαύσετε την υπέροχη φύση με τις αξέχαστες αμμουδιές της.

Πηγή: http://www.wondergreece.gr/
Share on Google Plus

Επικοινωνήστε μαζί μας... Tourism Services Greece

στη διεύθυνση: sporttourismservices@gmail.com
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου